Investeringen

Groepen jongeren kunnen verblijven in onze blokhutten. Deze blokhutten zijn primitief, en daardoor, samen met de unieke ligging in het bos, zeer geliefd als groepsaccommodatie voor jongeren.

Op dit moment verhuren wij de blokhutten, maar deze zijn toe aan een kwaliteitsimpuls. Wij willen de blokhutten verduurzamen om ook op die manier aan een kwaliteitsimpuls bij te dragen. Dit geldt voor de bestaande blokhutten en voor de nieuwe blokhutten die voor Buitenplaats Scouting Harderwijk nodig zijn. Hierbij denken we aan dakisolatie, dubbel glas, houtgestookte verwarming, zonnepanelen en grijswatervoorzieningen.
Verduurzaming draagt ook in belangrijke mate bij aan het educatieve karakter van scouting voor natuur en milieu.

Verblijf binnen en buiten
Wij willen het voor groepen jongeren ook aantrekkelijk maken om te verblijven in tenten, midden in de natuur. We willen zorgen voor goede faciliteiten waardoor het eenvoudig en laagdrempelig wordt om met een groep jongeren bij ons te kamperen. Aan de ene kant willen wij de begeleiders/staf ontzorgen door standaard goede faciliteiten te bieden en aan de andere kant willen wij zorgen voor een unieke natuurbelevenis door buiten & binnen in elkaar over te laten lopen.

Slecht weer faciliteiten/stookhutten
Om het kamperen aantrekkelijker te maken worden de beide kampeerterreinen voorzien van een slecht weer faciliteit. Een, al dan niet half ondergrondse, stookhut voor elk kampeerveld, waar kampeerders droog kunnen zitten en een klein kampvuurtje in een stookbak kunnen maken, zorgt voor grote aantrekkingskracht.

De locaties van Buitenplaats Scouting Harderwijk hebben een upgrade nodig, er moet nieuwbouw plaatsvinden van sanitaire gebouwen, stookhutten voor de gebruikers van het tentenkamp en we gaan een belevenispad ontwikkelen voor de jongste kinderen.

Concreet:
Kampeerterreinen € 83.000,-
– nieuwbouw sanitaire voorziening kampeerterrein
– nieuwbouw 2 stookhutten, als slechtweer voorziening kampeervelden

Vervanging en toevoeging van blokhutten € 217.000,-
– vervanging oudste gebouw, incl. sanitaire voorziening kampeerterrein
– nieuwbouw blokhut

Duurzaamheid € 45.000,-
– dak- en glasisolatie gebouw, leds e.d.
– zonnepanelen 3 tot 5 gebouwen

Upgrading in bestaande gebouwen € 49.000,-
– keukens gebouwen,
– keuken-afzuiginstallaties gebouwen,
– upgrading sanitaire voorziening gebouw,

Activiteiten € 25.000,-
– uitdagend parcours middenterrein
– aanleg kampvuurkuil
– overige activiteiten

Onvoorzien € 6.000,-
Subtotaal € 425.000,-
BTW € 90.000,-
TOTAAL € 515.000,-*

* Dit bedrag is ook zo uitgewerkt in onze presentatiegids. Door stijging van de bouwkosten  en kosten voor inventaris is het totaal bedrag van het project Buitenplaats Scouting Harderwijk  € 585.000,-.

De grote investeringen, de gebouwen, willen wij uiterlijk in 2019 realiseren. Het jaar waar in scouting Ragay Redoz 100 jaar en scouting Verbraak Margriet Groep 85 jaar bestaat.

Na realisatie zal Buitenplaats Scouting Harderwijk weer 30 tot 40 jaar een actieve bijdrage kunnen leveren aan de genoemde programma’s en bovenal aan het jeugd- en jongerenbeleid, gericht op sport, meer bewegen en zorg voor natuur en milieu.